Huuto ja Rankka löysivät uudet tilat

Galleria Huuto ja Galleria Rankka uusiin tiloihin

Aikaisemmin Jätkasaaressa toimineet ja sittemmin remontin alta tilat menettäneet galleria Huuto ja Rankka ovat saaneet uudet tilat Eerikinkadulla sijaitsevista vanhoista kone- ja vesivoimalaboratoriohalleista. Julkisuudessa paljon esillä ollut taiteilijavetoisten gallerioiden irtisanominen sai äskettäin edesmenneen taidekriitikko Otso Kantokorven aloittamaan adressin auttaakseen gallerioita löytämään uudet tilat.

Jopa 1756 henkilöä allekirjoitti vetoomuksen, ja tämä yhdessä julkisen keskustelun kanssa sai ratkaisun aikaan, johon kaikki osapuolevat vaikuttavat olevan enemmän kuin tyytyväisiä. Uusi vuokrasopimus on kaksivuotinen ja galleriat pääsevät muuttamaan Eerikinkadulla sijaitseviin tiloihin elokuun alussa. Alunperin Kojamolta vuokratut tilat ovat rakennettu teknillisen korkeakoulun koneteknilliseksi laboratorioksi, ja viime ajat tilat ovat olleet Metropolian opetuskäytössä.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki on tyytyväinen, että tilanteeseen löytyi ratkaisu ja toteaa tilojen väliaikaisen käytön olevan asia, jota Helsinki haluaa edistää. Tyhjiin tiloihin halutaan elämää, toimintaa ja tapahtumia, mikä on tietysti kaikkien etu. Myös galleriat voivat huokaista helpotuksesta, sillä tilakriisi on jatkunut jo pitkään. Rankka ja ja Huuto toteavat molemmat, että toiminnan laatu sekä määrä tulevat olemaan vähintäänkin entisellään. Molemmista gallerioista kerrotaan tunnelmien olevan iloisia sekä helpottuneita ratkaisun löydyttyä ja kiitosta saakin kaupungin kulttuuri- sekä kiinteistöasioista vastaavat virkamiehet sekä Kojamo. Uusiin tiloihin on mahdollista saada erittäin hyvin toimivat ja persoonnalliset näyttelytilat. Yleisön kannalta uusi paikka on hyvin saavutettavissa ja lähellä muita keskustan gallerioita, kertoo Huudon toiminnanjohtaja Henni Oksman.

Galleria Huuto on aloittanut toimintansa Jätkäsaaressa vuonna 2012, ja se on siitä lähtien järjestänyt joka vuosi lähes seitsemänkymmentä näyttelyä. Tänä kesänä Galleria Huuto on ilman tiloja ennen elokuuta mutta se hyödyntää julkista kaupunkitilaa ja järjestää adhoc-näyttelyitä #huutotemporary-projektin tiimoilta. Julkisissa tiloissa on muutenkin totuttu näkemään taidetta Katutaide joten tämä ei ole laisinkaan poikkeuksellista.

Myös galleria Rankka saa syksyllä avattavien uusien tilojen myötä mahdollisuuden oman toiminnan kehittämiseen. Galleria on tullut tunnetuksi pääkaunkiseudulla poikkeuksellisen pitkistä kuuden viikon näyttelyjaksoistaan joita on ehtinyt kertyä noin kaksikymmentä. Rankan johtoryhmä toteaakin uusien tilojen mahdollistavan marginaalitaiteen yhdistyksen toiminnan kehittämisen sekä tietysti uusien visioiden synnyn.

FOLLOW US