Tampereella museo Milavidassa on esillä 12.6.2015-1.1.2020 Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit jossa seurataan Wilhelm von Nottbeckin ja hänen perheensä kansainvälistä ja loisteliasta elämää Tampereella. Näyttelyssä on tarjolla aidot upeat esineet, näyttävät puvut sekä näköisnuket, jotka takaavat kävijälle vaikuttavan kokemuksen.

Keuruun museon valikoimaan kuuluu 21.5.-22.9.2018 Eija Keskinen – Ponihäntäpäinen tyttö lähtee lentoon – reflektioita Lauri Santun naiskuvista. Näyttelyssä on esillä Lauri Santun viisi alkuperäistä teosta ja Eija Keskisen niisä tekemät reflektiot. Santun teokset ovat toteutettu piirtimillä ja myös Keskisen reflektiot noudattavat samaa linjaa.

Aurajokilaaksossa Liedon vanhalinnan historiallisessa kartanokokonaisuudessa pääsee ihailemaan Kari Cavènin Satokautta 3.6.-26.6.2018. Cavèn on tunnettu veistoksistaan, joissa hän hyödyntää runsaasti erilaisia materiaaleja sekä kierrätettyä tavaraa. Vanhalinnan Makasiinin näyttelyssä esitellään puusta, metallista ja muovista valmistettuja veistoksia. Näyttelyssä pääsee kurkistamaan Cavènin näkökulmasta useisiin taiteen ilmiöihin kuten minimalistiseen kuvanveistoon sekä kuvaa sekä tekstiä yhdistävään käsitetaiteeseen.

Rovaniemen taidemuseo Korundissa on 9-6.-9.9.2018 näytillä Kalle Lampelan Kauniin elämän utopia – piirustuksia. Lampelan pääasiallisena välineenä on värikynä jolla hän piirtää muotokuvia. Muotokuvien ihmisten ilmeissä kuvastuu päämäärään uskovaa – tai esitettyä – optimismia ja mallien katseet suuntaavat odottavina kohti horisonttia.

Savonlinnassa 5.7.-31.12.2030 voi tutustua Saimaan sylissä-perusnäyttelyyn joka kuvastaa luonnon ja ihmisen yhteyttä Saimaalla. Näyttely vie mukanaan Saimaan rauhalliseen tunnelmaan ja hellii samalla kaikki aisteja.

Kangasalan Kimmo Pyykkö- taidemuseon esittää tänä kesänä näyttelyn Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä. Lahtisten kokoelmasta esitellään niin espanjalaisia 1900-luvun mestareita kuin suomalaisen taiteen kärkinimiäkin. Näyttelyssä on lähes sata teosta joista osa on maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, tekstiilitaidetta sekä keramiikkaa. Kansainvälisiä teoksia on esillä esimerkiksi brittiläisen Tony Graggin Puinen Kristalli sekä belgialaissyntyisen Corneillen seinävaate Kukkamatto.

Helsingissä Sinebrychoffin taidemuseossa on esillä 13.9.-3.3.2019 näyttely Tunteet estradilla joka esittää teatterimaailmasta lainattuja sommittelutapoja 1600-luvulta alkaen. Voimakas kulttuurinen teatterin vaikutus taiteeseen kaikkialla Euroopassa tulee ilmi näyttelyn teoksissa.

Laukon kartanon taidenäyttely tarjoilee klassikoitaitelija Joseph Alasen teoksia. Alasen unelmana oli Kalevalan kuvaaminen runo runolta ja hän ehtikin maalata melkein sata teosta ennen kuolemaansa. Suurin osa teoksista on äärimmilleen tyyliteltyjä temperamaalauksia. Joseph Alasen teosten rinnalla galleriassa on nähtävillä myös Jussi Mäntysen eläinaiheisia veistoksia.