Miten saada koti, joka on samaan aikaan tyylikäs mutta lämminhenkinen? Huonekalut ja tapetit ovat tärkeässä asemassa, mutta kun lisää kotiin taidetta, saa aikaan uskomattomia kokonaisuuksia! Taiteella ei välttämättä tarvitse tarkoittaa pelkästään perinteisiä maalauksia seinillä vaan mahdollisuuksia on suorastaan loputtomasti. Taiteen ei välttämättä tarvitse olla kallista sillä itsekin voi tehdä paljon. Arvotaiteella on kuitenkin oma merkityksensä, sillä siinä on se jokin mitä itse tehdystä puuttuu. Hyvä idea onkin satsata muutamaan arvokkaampaan tauluun tai grafiikkaan ja yhdistellä sitä itse tehtyyn.

Hyvänä muistisääntönä voisi pitää sitä että jokaisessa kodissa soisi olevan ainakin yksi keskipiste joka kerää katseita, esimerkiksi kaunis maalaus tai grafiikkaa. Teos voi olla galleriasta hankittu sijoitus tai itse maalaama taulu. Jos päätyy hankkimaan arvokkaampaa taidetta on hyvä muistaa että se on aina investointi joten etsimiseen kannattaa käyttää aikaa. Kannattaa myös muistaa että taulun sielu voi olla sen kehykset. Moni teos voi saada tyystin erilaisen ulkonäön raamien avulla, olipa ne sitten raskaat puiset kehykset tai koristeellisemmat kullatut. Välttämättä seinille ripustettavan teoksen ei tarvi olla taulu vaan kevyet julisteetkin antavat kodille uutta ilmettä. Julisteet on myös helppo vaihtaa kauden mukaan eivätkä vaadi isoa säilytystilaa. Maalauksen tai julisteen ei tarvitse välttämättä esittää mitään perinteistä. Moni on varovainen valitessaan aiheita, mutta jos uskaltaa sekoittaa modernia ja perinteistä voi saada upeita kokonaisuuksia. Taideteoksia voi asetella myös muuallekin kuin perinteisiin paikkoihin. Kylpyhuoneeseen, vessaan tai vaikka keittiöön voi laittaa esille tauluja ja teoksia.

Periaatteessa mikä tahansa voi olla taidetta. Esimerkiksi kangasta voi hyvin käyttää teoksessa, tyynynpäällinen tai pöytäliina toimii vaikka canvas-tauluna. Paperista leikkaamalla ja liimaamalla voi myös tehdä hauskoja ja persoonallisia teoksia. Paljon on käytetty myös niin kutsuttua valolaatikkoa joka on helppo tehdä itse. Laatikko voi olla esimerkiksi neliönmallinen jonka sisäseinässä on valot. Laatikon tulisi olla kokonaan valaistu ja etuosana voi toimia vaikka pleksi- tai aito lasi. Laatikkoa voi käyttää tällaisenaan tai lisätä sinne esimerkiksi valokuvia. Lasten taidetta kannattaa myös hyödyntää ja mielikuvitukselliset teokset voi kehystää seinälle.

Miten tahansa haluakaan taidetta käyttää, kannattaa muistaa että kodin tulee miellyttää omaa silmää, ei muiden!